Volledig scherm
© Thinkstock

Fusie is volgens het bisdom toch het beste traject voor parochies Lithoijen

LITHOIJEN - Al heeft Lithoijen nog een bloeiende parochie, fusie is toch het beste traject voor de toekomst. Dat zegt vicaris-generaal Ron van den Hout van het bisdom Den Bosch, die is benoemd tot waarnemend pastoor van onder meer die parochie.

Volgens hem kunnen de andere parochies waarvoor hij is aangesteld juist profiteren van de bloei van Lithoijen. Samen is men sterker dan de som der delen, zo is de gedachte van Van den Hout.

Recent werd bekend dat scheidend bisschop Antoon Hurkmans de beoogde fusie tussen de parochies van Oss, Lithoijen, Oijen, Maren-Kessel, Lith en Teeffelen uitstelt tot uiterlijk 1 januari 2017. De samenvoeging stond eigenlijk gepland voor 1 mei van dit jaar. Dit om wat meer rust in de parochies te brengen.

Vooral in de H. Remigiusparochie in Lithoijen is de weerstand tegen fusie groot. Parochianen zijn boos en bang dat als gevolg daar van de fusie op termijn hun kerk zal moeten sluiten en dat ze de ontwikkelingen zelf niet meer in de hand hebben. Waarnemend pastoor Ron van den Hout zegt dat het uitstellen van de fusie bedoeld is om de rust in de parochies te doen wederkeren. “Van afstel is geen sprake.”

Oss, Uden e.o.