Volledig scherm
De bezorgdienst van Unox, 1968. © Collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Of je worst lust

Zo 14 jan: Oss luidt het ‘We Are Food’-jaar in. Lang was Oss vooral ‘We Are Meat’. Daarom loopt er vanaf dinsdag de tentoonstelling ‘Of je worst lust’ bij Stadsarchief Oss. Een overzicht van 140 jaar vleesverwerkende industrie.

Tja, hoe zit het nou met dat Unox, hè? Is het nu een combinatie van Unilever en de Engelse vertaling van een os? Of was het toch iets anders dat de naam deed ontstaan? Wat maakt het ook uit. Unox is onlosmakelijk verbonden met Oss. De stad van margarine en vleesch.

Op deze foto uit 1968 is de bezorgdienst van Unox te zien. Deze wagen reed supermarkten af om te voorzien in verse vleeswaren. Hier staat de wagen voor supermarkt Van der Doelen aan de Willibrordusweg in Oss.

De geschiedenis van Oss als ‘vleesstad’ is tot en met 18 maart te zien in Stadsarchief Oss.

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.