Volledig scherm
De bezorgdienst van Unox, 1968. © Collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Of je worst lust

Zo 14 jan: Oss luidt het ‘We Are Food’-jaar in. Lang was Oss vooral ‘We Are Meat’. Daarom loopt er vanaf dinsdag de tentoonstelling ‘Of je worst lust’ bij Stadsarchief Oss. Een overzicht van 140 jaar vleesverwerkende industrie.

Tja, hoe zit het nou met dat Unox, hè? Is het nu een combinatie van Unilever en de Engelse vertaling van een os? Of was het toch iets anders dat de naam deed ontstaan? Wat maakt het ook uit. Unox is onlosmakelijk verbonden met Oss. De stad van margarine en vleesch.

Op deze foto uit 1968 is de bezorgdienst van Unox te zien. Deze wagen reed supermarkten af om te voorzien in verse vleeswaren. Hier staat de wagen voor supermarkt Van der Doelen aan de Willibrordusweg in Oss.

De geschiedenis van Oss als ‘vleesstad’ is tot en met 18 maart te zien in Stadsarchief Oss.

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”