Marianne Houtkamp aan het werk tijdens de kunstbeurs.
Volledig scherm
Marianne Houtkamp aan het werk tijdens de kunstbeurs. © Bert van der Linden

Galerie Sous Terre pakt flink uit met grote kunstbeurs

LITHOIJEN - Lithoijen was in het voorbije weekeinde even het epicentrum van de moderne kunst. Het evenementenbureau van galerie Sous Terre die zijn hoofdvestiging in Lithoijen heeft, hield van vrijdag tot en met zondag een kunstbeurs.

In de landschappelijk aangelegde beeldentuin stonden tientallen chique, geschakelde tenten, waar in totaal, ongeveer 80 kunstenaars hun werken toonden of zelfs scheppend bezig waren. Het aantal createurs dat werk ingezonden had was er, volgens mede-eigenaar Jeroen de Groot nog een veelvoud van. Hij organiseerde tezamen met broer Frank en vader Nol deze kunstbeurs voor het tweede achtereenvolgende jaar: ,,Vorig jaar trokken we 5000 bezoekers uit binnen- en buitenland, dit jaar verwacht ik te eindigen op 6000,” zei de in Lithoijen geboren en getogen kunstkenner.

Brood
De kunstbeurs omvat honderden sculpturen en schilderijen, waaronder een serie van Herman Brood, maar daarnaast waren er ook edelsmeden waaronder Hester Vonk Noordegraaf uit Overloon en Eva Theuerzeit uit Hengelo. Hun gouden, platina en briljanten sieraden trokken eveneens aandacht van het publiek.
​Marianne Houtkamp uit Laren die al 28 jaar als professioneel beeldhouder actief is, exposeerde niet alleen met prachtige grote beelden van mensfiguren nabij de entree, maar demonstreerde tevens haar boetseerkunst in de praktijk. Mede om de kosten voor de huur van de stand te delen exposeerde de Bredase kunstschilder Hans Mutsers in dezelfde ruimte. ,,Mijn iconografische schilderijen passen goed bij het werk van Marianne. Het is knap zoals familie de Groot zulke combinaties heeft geregeld,” prees de bijzondere landschapsschilder de organisatie.

De Kunstbeurs exposeerde ook werken van Herman Brood.
Volledig scherm
De Kunstbeurs exposeerde ook werken van Herman Brood. © Bert van der Linden
Hester Vonk Noordegraaf bij haar gouden sieraden.
Volledig scherm
Hester Vonk Noordegraaf bij haar gouden sieraden. © Bert van der Linden