Volledig scherm
PREMIUM
De gedeputeerden Henri Swinkels (tweede van links) en Bert Pauli (rechts) passeren de Blauwe Sluis in Gewande samen met Arnoud-Jan Bijsterveld en Dieke Wesselingh. © Wim Holleman

Gedeputeerde bereikt gemeente Oss in 200 kilometer lange tocht langs de Maas

EMPEL/MAREN-KESSEL - De Zuiderwaterlinie wordt langzaam maar zeker steeds bekender bij het publiek. De linie met vestingstadjes en forten met een impuls geven aan de recreatie aan de Brabantse kant van de Maas. Gedeputeerde Henri Swinkels loopt de 200 kilometer van Bergen op Zoom naar Grave. 

In Empel stond een tempel. Er is nou niks meer van te zien. Alleen een bord met daarop een tekening van hoe het Romeinse gebouw er uit moeten hebben gezien. Jammer, vindt gedeputeerde Henri Swinkels. ,,Je wilt op zo'n wandeling toch zoveel mogelijk meekrijgen van wat de Maas als natuurlijke grens in de loop der eeuwen aan verhalen heeft voortgebracht." Nadat hij de QR-code op het bord heeft gescand leest hij op zijn telefoon dat een stichting bezig is om de tempel nog wat meer aan de vergetelheid te onttrekken. Er komt op deze plek iets wat het verdwenen gebouw 'meer beleefbaar' maakt.