Volledig scherm
De Raadhuislaan in Oss, vlakbij het gemeentehuis. © Google Streetview

Geduld ondernemers Raadhuislaan Oss op de proef gesteld

OSS - Het geduld van de ondernemers in de Raadhuislaan wordt opnieuw op de proef gesteld. Wederom worden de ontwikkelplannen, om van Oss Avenue een groene, bruisende straat te maken, op de lange baan geschoven. Dat werd donderdag duidelijk tijdens de raadvergadering over de kadernota van het Osse stadsbestuur.

Het stadshart gaat voor en slurpt het volledige budget van acht miljoen euro, dat ook voor de Raadhuislaan gereserveerd was, in haar eentje op. De ondernemers uit de laan wachten ondertussen hun beurt af.

Niet iedereen heeft begrip voor de gekozen volgorde van aanpak. Pandeigenaar van bedrijvencomplex Maasvallei Jacq van der Pas vindt het besluit om de Raadhuislaan later aan te pakken onverstandig. „Dit snijdt totaal geen hout. Het Osse stadshart en de Raadhuislaan vormen samen een geheel. Als je ze als losse onderdelen blijft beschouwen, kom je nooit tot een goed plan.”

Afstel?
Uitstel of afstel? Coen Bais, directeur van theater De Lievekamp, heeft meer begrip voor het besluit. ,,In het licht van de discussie over het centrum, kan ik het wel begrijpen. Zo lang je het maar hebt over uitstel en niet over afstel. Ik denk dat iedereen er wel van doordrongen is dat hier óók echt iets moet gebeuren.”

De buurvrouw, bibliotheekdirectrice Gio van Creij, deelt die mening. „Ik begrijp dat eerst duidelijk moet zijn wat er met het centrum gaat gebeuren voordat je verdergaat. Maar het centrum en de Raadhuislaan zijn complementair aan elkaar. Ik hoop niet dat wij op den duur worden weggezet.”

Het feit dat de geopperde verhuizing van de bibliotheek naar het centrum waarschijnlijk niet doorgaat, ziet Van Creij als gemiste kans. „Ik geloof dat het een goede zet was geweest om meer traffic in het centrum te genereren. Als we dan toch hier blijven, moet er op z’n minst gauw iets aan ons pand en de straat worden gedaan. Het is te hopen dat de plannen snel duidelijker worden.”

Oss, Uden e.o.