Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand C&T Technics in Uden

VIDEOUPDATE UDEN - Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de grote brand die woensdag net na middernacht uitbrak bij C&T technics in Uden. Dat bedrijf houdt zich onder meer bezig met het reinigen en ontlakken van producten. Een van de hallen van het bedrijf, waar producten werden ontlakt, is door de brand onbruikbaar geworden. 

Volgens een woordvoerster van de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Ook in het bluswater zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er moet nog een expert ter plaatse komen. 

De brandweerkorpsen van Uden, Boekel, Oss en Zeeland rukten uit. Brandweerkorps Zeeland was met groot watertransport te plaatse.

De brand woedde in het pand. De vlammen sloegen metershoog naar buiten. Rond half twee was de brand in intensiteit afgenomen, rond twee uur was de brand onder controle. In het pand waren toen nog twee kleine brandhaarden, die met schuim konden worden bestreden. De brandweer verwachtte rond drie uur het sein brand meester te kunnen geven.

Bacu Bakkerij

De vlakbij gelegen Bacu Bakkerij Uden was toen de brand uitbrak al volop in bedrijf. De brandweer waarschuwde medewerkers om de luchtinlaat van het pand te sluiten maken om te voorkomen dat vervuilde lucht zou binnenkomen. De werkzaamheden op de bakkerij konden wel gewoon doorgaan.

C&T Technics

C&T Technics is werkzaam in de lak- en coatingindustrie. Het bedrijf  bestaat sinds 1997 en is gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen.

Volledig scherm
De brand bij C&T Technics in Uden was vrij snel onder controle. © Marco van den Broek
Volledig scherm
De brand bij C&T Technics in Uden was vrij snel onder controle. © Marco van den Broek
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”