Volledig scherm
Jac Maas (links) en Peter van Hintum van de Samenwerkende Regionale Motorcross Verenigingen op het opgeknapte crossterrein. © Peter van Erp / BD

Geen provinciaal geld naar circuit Berghem

DEN BOSCH/BERGHEM - De twee belangrijkste gebruikers van circuit Nieuw Zevenbergen in Berghem hebben Provinciale Staten niet kunnen overtuigen om te investeren in het sportcomplex.

Zowel de exploitanten van de kartbaan als die van het motorcrossterrein hielden vrijdag een betoog om te investeren in het 'Circuit van de Toekomst'. Helaas voor hem zag geen van de fracties er aanleiding in om een motie of amendement in te dienen en werd Nieuw Zevenbergen niet opgenomen in het investeringsprogramma voor sport in de periode 2017-2019.

Jac Maas baalt ervan dat hij niet eerder wist dat de sportpot van de provincie nu verdeeld zou worden. ,,We hebben pas in maart een stichting opgericht om het circuit nieuw leven in te blazen en zijn nog niet thuis in het bestuurlijke wereldje. Als dit gelukt was, was ons ideaal van een veilig en geluidsarm sportcomplex ineens heel dichtbij gekomen. De ambitie blijft, maar het doel is nog ver weg."

Oss, Uden e.o.