Volledig scherm
Het Fatality-festival aan de Geffense Plas in juli van dit jaar.  © Peter van Huijkelom

Geffenaren willen niet méér dancefeesten bij Geffense Plas

GEFFEN - Eén evenement vol dance-dreunen bij de Geffense Plas kan nog wel door de beugel. Maar meer van die festivals, zoals de gemeente Oss wellicht mogelijk wil maken, dat vinden buurtbewoners aan de Geffense kant veel te gortig.

De gemeente overweegt om van de Geffense Plas een evenementenlocatie te maken. Als alternatief van en aanvulling op de Osse binnenstad. Dat valt bij bewoners niet in goede aarde, zo bleek dinsdagavond tijdens een informatieavond, georganiseerd door Dorpsraad Geffen.

Ernstige overlast
Voorzitter Hans Hoeben ontving uit handen van Jan van Kreij een lijst met vijftig handtekeningen. Van Kreij refereerde aan het laatste dancefestival Fatality in juli. „We kampten met ernstige geluidsoverlast. Bewoners moesten hun huis ontvluchten. Daarbij was het festijn niet gecommuniceerd, niet door de gemeente en niet door de organisator”, sprak Van Kreij. „Bij uitbreiding van het aantal evenementen lopen we het risico dat we om de drie weken weg moeten vluchten. Daar is niemand blij mee. Eén evenement moet mogelijk zijn voor onze jeugdige inwoners.''

Wethouder Gé Wagemakers onderstreepte dat hij de mogelijkheden nog maar aan het verkennen is aan de hand van een concept.

Oss, Uden e.o.