Volledig scherm
De zieke Britt (links) en haar zusje bij de opkikkerdag. © stichting opkikker

Geffense Britt en gezin verdienen een opkikker

GEFFEN - Vijftig gezinnen uit heel het land waren zaterdag in Zeewolde voor de Super Opkikkerdag, van Stichting Opkikker. Een van de gezinnen die wel een opkikker kon gebruiken was de familie Coppens uit Geffen.

Met de hielprik, vlak na de geboorte van Britt Coppens (3), kwam het gezin erachter dat ze het CMV-virus heeft opgelopen tijdens de zwangerschap. Jaarlijks worden er duizend kindjes met dit virus geboren, met uiteenlopende gevolgen. Voor het 3-jarige meisje uit Geffen betekent het dat zij doof is aan de linkerkant, epilepsie heeft en een ontwikkelingsachterstand. Ze is afhankelijk van een sonde en is kind aan huis in Berhoven in Uden en het Nijmeegse Radboud ziekenhuis.

Ziekenhuis Bernhoven gaf het gezin op voor een Opkikkerdag, waarbij gezinnen met langdurig zieke kinderen een dag alle aandacht krijgen die ze verdienen. ,,In maart werden we gebeld door het ziekenhuis en toen had ik er echt even geen woorden voor", vertelt Jamie Vossenberg (30), de moeder van Britt. ,,De Opkikkerdag begon zaterdagochtend met een fotoshoot met het hele gezin." Ook grote zus Fenn (5) werd op de gevoelige plaat vastgelegd. Moeder Jamie: ,,Daarna gingen we zwemmen. We hadden vooraf namelijk een intake-gesprek gehad over wat de kinderen leuk vonden. Britt vindt het erg fijn om te zwemmen en kan dat nu ook, sinds haar sonde niet meer via de neus, maar via de buik gaat." 

Na het zwemmen ging het Geffense gezin door naar een kasteel, waar het gezin werd omgetoverd tot een koninklijke familie, gehuld in koninklijke kleding. Compleet met een belletje, waarmee ze maar hoefden te rinkelen om op hun wenken bediend te worden. Om daarna per koets vervoerd te worden naar een theatervoorstelling, waarna de Opkikkerdag werd afgesloten. 

Een drukke, vermoeiende, maar bovenal onvergetelijke dag voor het gezin uit Geffen, die er een weekendje weg van hebben gemaakt. Waarbij niet alleen Britt, maar het hele gezin even lekker kan genieten.

Oss, Uden e.o.