Volledig scherm
Een bezoeker in het vlakglasmuseum, dat in oktober zijn deuren sloot. © Thomas Segers

Geloof in terugkeer vlakglasmuseum Ravenstein groeit

RAVENSTEIN - De reïncarnatie van het Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst in Ravenstein komt dichterbij. ,,Ik krijg steeds meer geloof in het verhaal", aldus wethouder Frank den Brok. Hij zat donderdagavond om tafel met het bestuur van het museum dat half oktober zijn deuren sloot en jaarlijks ongeveer 5.000 bezoekers trok.

Het museumbestuur heeft de oude pastorie in het hart van het stadje nog altijd op het oog als locatie. Dat was afgelopen jaar ook al zo, maar toen ontbrak een goede financiële onderbouwing en weigerde de gemeente duizenden euro's bij te lappen voor de verhuizing. Ook in de huidige situatie is geld nog een dingetje. 

,,Financieel zijn we er nog niet helemaal uit, maar zeker inhoudelijk heeft het bestuur een beter verhaal. Met workshops, ruimteverhuur en samenwerking met andere partijen in Ravenstein", zegt Den Brok. Hij ziet de beoogde locatie zitten. ,,Het is een mooi oud gebouw aan het plein dat nu leegstaat. Dat is jammer."

Den Brok bespreekt het onderwerp op korte termijn met de politiek in Oss. ,,Om te kijken of ik de goede lijn te pakken heb." Hij kan dan in het najaar mogelijk geld vrij maken in de gemeentebegroting. 

De wethouder weet al dat het museum met de oude subsidie (7.000 euro) niet meer van de grond komt en pleit tevens voor professionalisering. ,,Als je ruimtes verhuurt en met meerdere partijen samenwerkt, moet je daar een beheerder op zetten."

Oss, Uden e.o.