Volledig scherm
Een AED. © Peter Zandee

Gemeentebestuur Oss geeft
AED-netwerken geen structurele bijdrage; 'Dit is een kwalijke zaak'

OSS - De gemeente Oss wil de diverse AED-netwerken in de gemeente niet structureel gaan ondersteunen.  AED's zijn draagbare apparaten die levens kunnen redden bij een hartstilstand. Het onderhoud van de levensreddende apparaten kost veel geld.

In het verleden heeft de gemeente alleen een eenmalige bijdrage verstrekt aan Hart voor Oss om een beter dekkend netwerk van AED’s in de stad te krijgen.  Maar het is geen wettelijke taak voor de gemeente om zulke initiatieven structureel te ondersteunen. Het college van B en W heeft nu besloten hier geen geld voor uit te trekken. ,,Wel wil het kijken of door samenwerking tussen de verschillende AED-werkgroepen in de gemeente de situatie verder verstevigd kan worden", aldus een woordvoerder van de gemeente.  De gemeenteraad heeft er op 8 november, tijdens de begrotingsbehandeling, het laatste woord over. 

Niet het volle pond

,,Ik vind het een kwalijke zaak dat het college ons niet ondersteunt", reageert Ans van der Burgt van de AED-werkgroep in Berghem.  ,,Want eerder was dat wel de bedoeling. Het zou gewoon fijn zijn als de gemeente wat tegemoet zou komen in onze kosten. We hoeven echt niet het volle pond te hebben."