Volledig scherm
Collega-molenaars komen de restauratie bewonderen, links Kees van de Wiel van de molen uit Megen. © Jan Ploegmakers

Gerestaureerde molen Stella Polaris in Dieden geopend

DIEDEN – De gerestaureerde korenmolen Stella Polaris in Dieden is vrijdagmiddag onder grote belangstelling geopend. De molenmuur werd voor een groot deel opnieuw gevoegd, de omloop is nieuw, delen van de staart, de kap en de dakbedekking werden vervangen.

,,Je moet er niet aan denken dat deze molen er niet meer zou zijn,” sprak de burgemeester van Oss Wobine Buijs. Ze was naar Dieden gekomen om de eigenaren Henk van Loon en Jeannette Henrichs te bedanken voor wat zij gedaan hebben om de korenmolen in volle glorie te herstellen. Veel inwoners van het dorp Dieden waren aanwezig om te toasten op de beeldbepalende molen op de Maasdijk.

Collega-molenaars verzamelden zich al vlot in een hoek van de keuken en het gesprek ging natuurlijk over molens in het algemeen en over Stella Polaris in het bijzonder. Hub van Erve van de Hollandse Molen toonde de erkentelijkheid met een toepasselijk presentje, een barometer.

Sinds 2003 wonen en werken Henk en Jeanette in hun molen. Jeanette Henrichs citeerde in haar dankwoord een uitspraak van een dorpsbewoner: ,,Het is onze meulen, gullie meugt erin werken”.

Volledig scherm
De gerestaureerde molen Stella Polaris. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
In de keuken op de begane grond stonden veel gasten te praten. © Jan Ploegmakers

Oss, Uden e.o.