Volledig scherm
Wethouder Johan van der Schoot gooit gat dicht en Winfried de Luij staat te wachten om water te geven. © Jan Ploegmakers

Gerestaureerde tuinhuisjes in Ravenstein aanwinst voor inwoner en toerist

RAVENSTEIN - De gerestaureerde tuinhuisjes aan de gracht in Ravenstein zijn vrijdag officieel in gebruik genomen. De tuinhuisjes, eigendom van de gemeente Oss, verkeerden in een zeer slechte staat. De heemkundekring Land van Ravenstein nam het initiatief ze in oude glorie te herstellen.

Voorzitter Winfried de Luij sprak als een trotse voorzitter de vele belangstellenden toe. “Dit was nooit tot stand gekomen zonder de vele vrijwilligers”, sprak de voorzitter. De kartrekker van het hele project, Wim Walk, kreeg alle lof. Walk noemde zichzelf een meewerkende regelneef die met ontzettend veel plezier een groep gedreven vrijwilligers mocht aansturen.

Volle glorie
Wethouder Johan van der Schoot van de gemeente Oss gooide het plantgat voor een notarisappelboom dicht en de voorzitter van de heemkundekring gaf een gieter water. De wethouder sprak lovende woorden naar de vrijwilligers die deze pareltjes weer in volle glorie herstelden.

De belangstellenden voor de heropening genoten van een drankje en een hapje en de vrijwilligers keken met een tevreden blik naar wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Geld werd door divere partijen gedoneerd: Het legaat van oudvoorzitter van de heemkundekring Henri Elemans, het Prins Bernard Cultuurfonds, de gemeente Oss en de eigen heemkundekring Land van Ravenstein

Volledig scherm
De gerestaureerde tuinhuisje gezien vanaf de andere zijde van de gracht. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Voorzitter Heemkundekring Winfried de Luij (Links) zet kartrekker Wim Walk in het zonnetje. © Jan Ploegmakers

Oss, Uden e.o.