Volledig scherm
De geslaagd-stoeptekeningen. © Hooghuis

Geslaagden Hooghuis maken zélf bekend of ze #geslaagd zijn met selfie

OSS - Hoe laat je woensdag weten dat je geslaagd bent? Als je op de Hooghuis-scholengroep in Oss zit kun je dit doen met een selfie en een 'superheld'-tekening  die op twintig verschillende plekken in Oss en Heesch op de stoep is getekend. Die selfie gooi je via sociale media door naar iedereen die het goede nieuws mag weten.

Woensdag 13 juni is de dag de eindexamenkandidaten te horen krijgen dat ze geslaagd zijn, toch nog een herkansing moeten doen óf het examenjaar nog een keer over mogen doen. Maar hoe kom je er daarna als buurtgenoot, familielid of clubmaat achter dat iemand geslaagd is? Door de strengere privacy-wetgeving mogen scholen niet zomaar meer lijsten met geslaagden publiceren en beschikbaar stellen aan websites en kranten. Ze moeten hier voortaan duidelijke toestemming hebben van ouders en/of verzorgers. Tijd voor een ‘omdenkactie’", aldus de school.

Omdenkactie

Volledig scherm
De geslaagd-stoeptekeningen. © Hooghuis

De Hooghuis-scholengroep besloot het daarom van een complet andere kant te bekijken en juist de geslaagden zelf te stimuleren om het heuglijke nieuws te delen.  Hiervoor zijn op twintig plekken in Oss en Heesch  met - 'milieuvriendelijk' - krijt  superhelden-afbeeldingen op op de stoep getekend waarmee de geslaagden een selfie kunnen maken en delen via  Twitter, Instagram, Facebook of welk sociaal medium dan ook.  Behalve door middel van de geslaagd-vlag aan de gevel  thuis kunnen ze met de selfie ook zelf kiezen hóe ze in beeld willen. 

En dat krijt op die stoep? Dat verdwijnt na een paar weken vanzelf.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”