Oscar Jansen van De Groene Engel.
Volledig scherm
Oscar Jansen van De Groene Engel. © BD

Gevonden! Pinner die 3800 euro voor een wijntje betaalde bij De Groene Engel in Oss is terecht

OSS - De personen die per ongeluk maar liefst 3800 euro betaalden voor een wijntje bij cultuurpodium De Groene Engel in Oss zijn gevonden. Dat meldt Oscar Jansen van De Groene Engel. ,,Na drie dagen van onduidelijkheid heeft het pin-slachtoffer zich gemeld. Eind goed, al goed." Het gaat om een ouder echtpaar uit de regio van Oss, dat anoniem wil blijven. 

 Rondom 'De Engel' was de afgelopen dagen een waar mediacircus ontstaan. Door al die aandacht was het des te vreemder dat het 'slachtoffer' van de actie nog altijd niet gevonden was. Diegene rekende zaterdagavond per ongeluk 3.800 euro af voor een wijntje van 3.80 euro. De fout werd pas na het afsluiten van de kassa op zaterdag ontdekt. ,,Het personeel zag een omzet van ruim 4.000 euro terwijl het een rustige, druilerige avond was. Er moest wel een fout gemaakt zijn."

De 'slachtoffers' van de pinactie lazen woensdag in de huis-aan-huiskrant Weekblad Regio Oss dat De Groene Engel op zoek was naar een pinner die veel te veel geld had betaald voor zijn of haar wijntje. ,,Toen zijn ze gaan kijken in hun administratie en bleek het om hen te gaan. Woensdag is het stel hier bij ons meteen binnengelopen om zich te melden en hun afschrijving te laten zien. Het was de juiste match." De Engel gaat het geld donderdagochtend terugboeken.