Volledig scherm
De beoogde locatie voor de mestfabriek aan De Quayweg tussen Venhorst en Landhorst. © Google Street View

GGD-arts: 'Bij komst mestverwerker MACE weinig risico voor de volksgezondheid'

LANDHORST - Landhorst houdt nog altijd rekening met de komst van mestverwerker MACE, als de vestiging in Oss niet doorgaat. Er is weinig risico voor de volksgezondheid, stelt GGD-arts Henk Jans.

Omdat het nog niet zeker is dat de vestiging in ‘Oss’ doorgaat, worden de bureaucratische procedures voor een mestfabriek in Landhorst gewoon voortgezet. GGD-arts Henk Jans legde maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst in Landhorst het procedé uit dat straks gebruikt zal worden door MACE. Of de fabriek nu aan de Quayweg in Landhorst of op een industrieterrein in Oss gebouwd gaat worden. "Geen extra blootstelling aan fijnstof, geen extra geuroverlast en hooguit wat geluidoverlast bij pieken", zei Jans.

Risico is er wellicht bij de 22 vrachtwagens die ieder uur met mest af- en aanrijden, de auto’s en busjes die dagelijks rijden of de transporten van 30.000 liter zwavelzuur, nodig om de ammoniak te verwerken, 2 tot 3 keer per week. Volgens Jans allemaal zaken die met een professionele bedrijfsvoering, een goede risicoanalyse en goede aan- en afvoerwegen verwaarloosbaar zijn.

Volg het laatste nieuws over de plannen voor de mestfabriek in Oss via bd.nl/mestfabriek.

Oss, Uden e.o.