Volledig scherm
© Merel van de Glind

Gillende sirenes en autobrand in Lith

LITH - “Ik moet wel even de pan in de gaten houden”, zegt René van Gaal van de Lithse brandweer zondag. Even daarvoor ontstond een gigantische steekvlam doordat water op brandend vet werd gegoten. De toekijkende kinderen schrokken van de warmte die daar vanaf kwam. Van Gaal was blij met de grote opkomst op de open dag van de brandweer. “Zeker vijfhonderd man, tot nu toe!”

Versterking
Er waren verschillende demonstraties en spelletjes voor de kinderen. Zij konden het blussen vast oefenen. De brandweer hoopte de jeugd vast warm te krijgen om later in dienst te gaan bij het korps. De brandweer is op zoek naar versterking en vond vandaag al enkele kandidaten. Naast de waterrijke spelletjes konden de verschillen tussen een oude en een nieuwe brandweerwagen bekeken worden.

Vaardigheden
De brandweer liet verschillende taken en vaardigheden zien. Zo werd het knippen van metaal tijdens hulpverlening getoond en hoe te werk wordt gegaan bij een gasbrand. Ook was de altijd spectaculaire vlam in de pan te zien en werd een autobrandje kundig gedoofd. “Dit willen we graag vaker blijven doen,” aldus Van Gaal.

Volledig scherm
© Merel van de Glind
Volledig scherm
© Merel van de Glind

Oss, Uden e.o.