Volledig scherm
De Goede Doelen Week van 2017 in Zeeland. © Van Assendelft Fotografie

Goede Doelen Week wint snel terrein in de regio

OSS/UDEN/VEGHEL - Niet elke week een andere collectant aan de deur, maar één keer doneren voor álle stichtingen. Dat is het idee achter de Goede Doelen Week. Het fenomeen wint snel terrein in de regio. Dit voorjaar haken bijvoorbeeld Lithoijen, Megen, Haren en Macharen aan.

Het concept is simpel. Inwoners van deelnemende dorpen en steden krijgen een lijst met goede doelen in de bus. Achter elke naam kunnen ze aangeven of en hoe veel geld ze aan een bepaalde stichting willen doneren. Het geld kan in een envelop worden gestopt die een paar weken later tijdens de Goede Doelen Week wordt opgehaald. In de meeste gevallen is dat de week van 9 april.

De week bevalt in de deelnemende plaatsen uitstekend. Vorig jaar werd met de Goede Doelen Week in Veghel bijvoorbeeld 67.000 euro opgehaald. In Boekel en Venhorst was dat 35.000 euro. Ravenstein schonk in totaal bijna 17.000 euro. De Hartstichting en KWF Kankerbestrijding kunnen doorgaans op de hoogste donaties rekenen.

,,Omdat mensen weten dat we maar één keer langskomen, zijn ze bereid om wat meer te geven”, ziet Jacqueline van der Waarden van de Goede Doelen Week in Ravenstein. ,,Daar profiteren vooral de kleinere stichtingen van. Mensen kiezen nu vaker voor een doel dat echt bij ze past. En voor ons werkt het ook fijner. Omdat we veel meer handjes hebben, kunnen we een groter gebied bestrijken.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”