Volledig scherm
Het golfbad Oss © Tom de Louw/BD

Golfbad Oss kijkt verplicht vooruit

OSS - Het Golfbad Oss krijgt van wethouder half jaar tijd om met doortimmerd plan voor financieel gezonde toekomst te komen.

Eén ding is zeker: de gemeente Oss laat haar grootste attractie niet kopje onder gaan. "Maar ik pas ervoor elk jaar opnieuw met het Golfbad in gesprek te gaan over hun financiële situatie", stelt Osse wethouder Kees van Geffen resoluut. Hij heeft met de directie van het Golfbad afgesproken dat er binnen nu en een half jaar een doortimmerd plan ligt voor een financieel gezonde toekomst.

Trekpleister
Golfbad Oss worstelt al jaren met een bezuiniging die de gemeente in 2011 invoerde. De toeristenrekker krijgt jaarlijks 1.374.000 euro subsidie, dat is 264.000 euro minder dan in 2011. Daar komt bij dat het bezoekersaantal (ongeveer 400.000 gasten per jaar) terugloopt. Ook dat scheelt inkomsten.

Tekorten
Het bad sloot 2014 af met een verlies van 65.000 euro en verwacht ook over het afgelopen jaar ‘een behoorlijk tekort’. De gemeente vult dat nieuwste financiële gat voor het eerst sinds 2011 niet automatisch aan, waardoor het volgens wethouder Van Geffen zaak is dat er ‘op korte termijn’ een voorstel over de toekomst naar de gemeenteraad gaat. De politiek liet eerder al weten dat het Golfbad zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken. Meerdere partijen willen de trekker hoe dan ook behouden en zijn bereid in de buidel te tasten. Van Geffen snapt dat: "Het is en blijft toch de grootste attractie van Oss."

Oss, Uden e.o.