Volledig scherm
Gonny van den Heuvel-Nelissen schilderde dit landschap. © Parry Vermeulen

Gonny van den Heuvel-Nelissen uit Oss winnaar Ravensteinse Schildersdagen

RAVENSTEIN - De publieksjury heeft Gonny van den Heuvel-Nelissen uit Oss uitgeroepen tot winnaar van de Ravensteinse Schildersdagen 2016. Ook werd bekendgemaakt dat het evenement na zeventien jaar toch blijft voortbestaan.

Margriet Meulemans, de huidige voorzitter van de Ravensteinse Schildersdagen: ,,In de hoogtijdagen hadden we tot wel vijftig deelnemende schilders, maar die aantallen liepen jaarlijks terug en op een gegeven moment loont het niet om meer om voor een klein, select gezelschap zo’n groots evenement te organiseren. Gelukkig wordt het stokje nu overgenomen door Wil van Rijn, voorzitter van het kunstenaarscollectief KuCoRa.”

Nieuwe opzet
Wil van Rijn: ,,Toen wij ter ore kregen dat het voortbestaan van de Ravensteinse Schildersdagen bedreigd werd, riepen wij al snel ‘dat mag nooit gebeuren’. Daarom hebben wij de handschoen opgepakt en zal KuCoRa vanaf 2017 dit schilderfestijn organiseren. De website blijft nog minstens een jaar in de lucht, daar kunnen deelnemers en andere geïnteresseerden voorlopig dus nog gewoon terecht.”

Oss, Uden e.o.