Volledig scherm
Graafwerk voor het Cruyff Court aan de Brabantstraat in Oss. © Paul Driessen

Graafmachinist maakt werk van aanleg tweede Cruyff Court Oss

OSS - Het graafwerk voor een tweede Osse Cruyff Court is in volle gang in de Brabantstraat. Het is de bedoeling dat profvoetballer Vincent Janssen het trapveld over ongeveer een maand opent.

Met een beetje fantasie is te zien hoe het veld van 42 bij 28 meter erbij komt te liggen aan de Brabantstraat. Tussen de woonblokken graaft een machinist Gebroeders Van Erp grond weg om ruimte te maken voor het tweede Cruyff Court in de stad. In de Schadewijk ligt al zo'n trapveld en daar wordt veel gebruik van gemaakt, met name door jeugd uit de wijk.

Het trapveld in de Krinkelhoek komt er dankzij lokale topschutter Vincent Janssen. Hij won twee jaar geleden de Johan Cruijff prijs als grootste talent van de Eredivisie. De spits mocht om die reden een locatie aanwijzen voor een nieuw Cruyff Court en koos voor zijn stad Oss. 

Sportwethouder Kees van Geffen meldt dat het openingsmoment voor het zogenoemde Vincent Janssen-Cruyffcourt wordt gekozen in overleg met de naamgever die momenteel uitkomt voor het Turkse Fenerbahçe. ,,We zijn in gesprek."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.