Volledig scherm
Een impressie van het 'UIThuis' zoals het er volgens de denktank van betrokken Ossenaren uit zou kunnen zien. © @Studio 412

GroenLinks vraagt Oss haast te maken met plan stadscentrum

OSS - GroenLinks wil snel meer duidelijkheid over de kansen voor een cultureel centrum in de binnenstad van Oss. Ze hoopt dat het stadsbestuur al over twee weken meer duidelijkheid kan geven over het plan voor een UIThuis. GroenLinks dient donderdagavond een voorstel van die strekking in tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

De initiatiefgroep UIThuis heeft zelf ook haast, maakte ze afgelopen week bekend. Ze wil dat de gemeente binnen acht weken overgaat tot de aankoop van de voormalige V&D en de naastgelegen panden van vastgoedbedrijf NSI. Door die panden te kopen en te slopen ontstaat er op De Wal ruimte voor het UIThuis, een multifunctioneel centrum met daarin onder meer de bibliotheek.

GroenLinks stelt in zijn motie voor om ook de plannen voor een stadspark op De Wal te combineren met het initiatief voor een UIThuis. De gemeenteraad van Oss spreekt zich donderdagavond uit over het voorstel van de eenmansfractie.

Oss, Uden e.o.