Groot onderzoek bij kamp in Oss waar Peter Netten is doodgeschoten: twee woonwagens ontruimd, bewoners weggestuurd

VIDEOOSS - Bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss waar Peter Netten in juni werd doodgeschoten, is  woensdagochtend een groot onderzoek van start gegaan. Aanleiding is ‘nieuwe, belangrijke informatie’ die bij de politie is binnengekomen, meldt de politie.

Het onderzoeksteam hoopt in twee woonwagens belangrijke sporen te vinden die bepalend kunnen zijn voor de zaak. Het onderzoek gaat waarschijnlijk tot middernacht duren, meldt woordvoerster Els Reijnders aan het Brabants Dagblad

Het woonwagenkamp is voor de rest van de dag compleet afgesloten. Voor de bewoners van de woonwagens wordt een tijdelijk onderkomen gezorgd, verzekert Reijnders. Op de details van het onderzoek gaat zij verder niet in.

Volgens verslaggever Peter van Erp is er ‘ontzettend veel politie op de been’. Er wordt aanvullend sporenonderzoek gedaan, met name in en om twee specifieke woonwagens. 

Tekst gaat verder onder deze tweet

Peter Netten werd op 4 juni van dit jaar doodgeschoten bij het woonwagencentrum. Kaan D. meldde zich enkele dagen na de schietpartij zelf bij de politie. Justitie houdt rekening met het scenario dat hij niet de schutter was en de echte dader uit de wind houdt.

Tekst gaat verder onder deze foto's

Volledig scherm
Onderzoek bij woonwagenkamp in Oss na moord op Peter Netten © Gabor Heeres
Volledig scherm
Onderzoek bij woonwagenkamp in Oss na moord op Peter Netten © Gabor Heeres

Wie is Peter Netten?

Het slachtoffer van de schietpartij werd eerder dit jaar nog veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de handel in hennep. Of de moord ook iets met criminaliteit te maken heeft is onzeker. In het strafdossier staan verklaringen dat er na een feestje een ordinaire ruzie was ontstaan over vervoer naar huis.

Justitie wil hoe dan ook nog vele getuigen horen. Kampbewoners hebben echter al massaal laten weten niet met de politie mee te werken en niet te willen getuigen over de schietpartij.

Volgende zitting

Voorlopig blijft Kaan D. vastzitten. De rechtbank wil nog niet vooruitlopen op het alternatieve scenario van het Openbaar Ministerie. Op 3 december gaat de zaak weer verder. Het betreft dan opnieuw een pro-forma zitting. 

Volledig scherm
© Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
© Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
© Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
© Gabor Heeres / Foto Mallo