Volledig scherm
Schetsontwerp van nieuw kantoor met overslaghal op Vorstengrafdonk © Gemeente Oss

Aziatische voedingsgroothandel verruilt Zaltbommel voor vijf hectare grond op Vorstengrafdonk in Oss

OSS - Groothandelsbedrijf Oriental Merchant verhuist van Zaltbommel naar Oss. Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk koopt Oriental Merchant een kavel van bijna 5 hectare van de gemeente Oss om daar haar kantoor en overslaghal op te bouwen. 

De vergunningen zijn zo goed als rond en de partijen verwachten dat de overdracht van de grond binnen enkele maanden een feit is. Na die tijd volgt de aanbesteding voor de nieuwbouw. De nieuwe hal wordt 27.500 vierkante meter, het kantoor ongeveer 2.000 vierkante meter.

Oriental Merchant heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong en is gespecialiseerd in het invoeren van Aziatische voedingsmiddelen zoals rijst en noodles, soya’s, kruiden en sauzen. Die levert het bedrijf onder meer aan horecazaken en supermarkten. In Zaltbommel is het bedrijf - nu nog - gevestigd aan de Heksenkamp.

Kai Tak

Directeur Jacques Vaessen: ,,Van oorsprong zaten wij onder de naam Kai Tak in Kruisstraat bij Rosmalen. Nu maken we een tweede grote huisvestingsstap. In Zaltbommel zitten we te klein en hebben we verschillende ruimten bij moeten huren. Dat is onpraktisch. We kunnen nu drie keer zo groot worden en die ruimte hebben we echt nodig.". 

Wethouder economie Frank den Brok is natuurlijk blij met de nieuwe aanwinst op bedrijventerrein Vorstengrafdonk. ,,Oriental Merchant is mooi bedrijf, actief in een economische speerpuntsector van de gemeente."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.