Volledig scherm
Annemiek Muller (vrijwilligster van het museum) opent met een gedicht en inspirerende woorden de tentoonstelling van Adriaan van den Berk. © Jan Ploegmakers

Grote belangstelling bij opening expositie emaillekunstenaar Adriaan van den Berk in Ravenstein

RAVENSTEIN - Philip Vromen deed zondag als voorzitter van het Vlakglas en Emaille museum in Ravenstein als een tevreden man het openingswoord bij de tentoonstelling van Adriaan van den Berk.

Hij kan nog geen voorspellingen doen over de toekomst, maar hij vond dat het bestuur positieve gesprekken had gehad met de gemeente Oss over hoe het nu verder moet met het Ravensteins museum.

Een van de vrijwilligers, Annemiek Muller, deed het openingswoord. Met een een gedicht van Els Pelgrom en inspirerende woorden sprak ze de vele belangstellenden toe. Ze noemde Adriaan van den Berk geen emailleur maar een emaillekunstenaar.

Kleurrijk
De werken op de eerste etage van het Ravensteins museum spatten wat kleur betreft de bezoeker tegemoet. Een van de thema’s, Het Huis, komt veelvuldig in de expositie terug. Tot zondag 18 september is de expositie te zien. Hij draagt als titel: Roodgloeiend, een handvol innerlijkheid.

Volledig scherm
Adriaan van den Berk in een geanimeerd gesprek met zijn gasten tijdens de opening. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Op de grindvloer van het museum voor Vlakglas en Emaille een werk van Adriaan van den Berk. © Jan Ploegmakers

Oss, Uden e.o.