Volledig scherm
Swaen, dochter van een van de initiatiefneemsters, geeft een demonstratie van hoe het Waldorfonderwijs er uit ziet. © Rachelle Suppers

Grote belangstelling voor vrijeschool Oss

OSS - Zo'n zestig belangstellenden kwamen dinsdagavond naar het Talentcentum aan de Berghemseweg in Oss. Hier werd de eerste informatieavond gehouden over Waldorfschool 't Kleurenbos die in 2017 naar Oss-Zuid moet komen.

De Waldorfschool - ook wel vrijeschool genoemd - is een ouderinitiatief en wordt gesteund door Stichting Pallas, de overkoepelende organisatie van vrijescholen in Zuid- en Midden-Nederland. Op 1 februari wordt het plan aangeboden aan de gemeente. Dit doet Stichting Pallas. 't Kleurenbos moet uiterlijk 25 januari zoveel mogelijk intentieverklaringen waarin staat dat ouders hun kind aan willen melden binnen hebben. Tot nu toe heeft de school er 46.

Als de school er komt - iets wat zeer waarschijnlijk is werd dinsdagavond gesteld - opent deze op 1 augustus 2017. Voor die tijd zal de school al aangesloten zijn op het Buitenschoolse Net. Waar de school precies komt, moet de gemeente bepalen. De voorkeur van 't Kleurenbos gaat uit naar het Zuidergebouw aan de Oude Molenstraat.

Oss, Uden e.o.