Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit deze hoek lijkt het podium gigantisch. Maar toch slaan ieder jaar meer artiesten De Lievekamp over. Tot verdriet van directeur Coen Bais (l) en technicus Henk Rus. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Grote namen slaan 'kleine' Lievekamp in Oss steeds vaker over

OSS - Ooit hypermodern, inmiddels een tikkie ouderwets. Het onderkomen van De Lievekamp heeft z’n beste tijd gehad. Aan nieuwe plannen wordt hard gewerkt.

Quote

Waar hij elders moeiteloos over het toneel beweegt, komt Zorro in Oss plots plek tekort

Zijn hoed, zijn masker en zijn degen. Meer heeft Zorro normaal gesproken niet nodig om zijn kunsten te vertonen. Maar in 2011 komt de zwaardvechter er achter dat er nóg een cruciaal element is: ruimte. Waar hij elders moeiteloos over het toneel beweegt, komt Zorro in Oss plots plek tekort. En zijn entourage trouwens ook. Het musicalorkest blijkt niet in de coulissen van De Lievekamp te passen. En de boerenkar die een aantal keer het toneel op moet, staat iedereen in de weg.

Bij het Osse theater moeten ze daarom creatief zijn. Het orkest verhuist noodgedwongen naar de kleine zaal, waar de dirigent op een schermpje de verrichtingen op het podium volgt. En de boerenkar? Die wordt achter de schermen omhoog getakeld zodat de acteurs er onderdoor kunnen lopen. Het publiek zal niets in de gaten hebben gehad.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”