Grote vertraging op A50 lost op na ongeluk met zes auto's bij Ravenstein

RAVENSTEIN - Bij een botsing op de A50 bij Ravenstein zijn vrijdagmiddag zes auto's betrokken. De auto's blokkeren de rijbaan, die daarom richting het zuiden was afgesloten. Dat zorgde voor een enorme vertraging. 

Verkeer kon er alleen langs over de vluchtstrook. Rond 16.15 uur leverde dat bijna drie uur vertraging op. De ANWB raadde aan om de A50 compleet te vermijden. 'Rij om als dat kan', adviseerde de verkeersdienst via Twitter. Zodra de weg weer vrij was, loste de file echter snel weer op.

Meer file op A50

Het verkeer stond op meerdere plaatsen op de A50 stil. Vanuit Oss richting Ravenstein stond meer dan een halfuur file. Verderop, vanaf Ravenstein richting Arnhem, had het verkeer nog eens een uur vertraging. Die vertragingen zijn nog niet helemaal verholpen. 

De ANWB voorspelde voor vrijdagavond sowieso al een grotere file dan normaal. Dat heeft te maken met het begin van de herfstvakantie, waardoor mensen eerder vertrekken van hun werk, of op weg gaan naar een vakantieadres in het zuiden. Vooral de A2 en de A27 richting het zuiden krijgen daarom veel verkeer te verwerken, zo is de verwachting. 

Volledig scherm
© ANP