Volledig scherm
ANP

Halloweenweek Oss verbiedt horrorclown en schakelt politie in

OSS - Een verbod op clownskostuums, herkenbare bandjes voor deelnemende griezels en extra inzet van politie. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die de organisatie van de Halloweenweek in Oss neemt vanwege de onrust die in de stad is ontstaan nadat er een 'horrorclown' werd gespot. ,,We zorgen ervoor dat het veilig blijft", belooft organisator Bianca Hoegee.

Het Osse stadscentrum barst van 24 tot en met 30 oktober van de vampiers, heksen, spoken, zombies en andere enge figuren. Normaal gesproken is het de bedoeling dat die griezels mensen laten schrikken, maar volgens Hoegee zijn er grenzen. ,,We kregen best wat berichtjes van bezorgde mensen. Die zijn echt geschrokken van de berichten over de horrorclown. Het moet wel leuk blijven."

Gekleurd bandje
De griezels die door het centrum lopen en bij het evenement horen krijgen een gekleurd bandje van de organisatie. Wie zich uitdost zonder zo'n bandje te dragen, wordt door de organisatie gevraagd naar zijn bedoelingen en kan alsnog een bandje krijgen.,,Zo kan iedereen zien wie erbij hoort en wie niet", zegt Hoegee.

​Horrorclowns zijn niet welkom en de 'grappige clowns' die op het programma stonden worden geschrapt. ,,We hebben hier lang met de politie over gesproken. Die zal ook wat vaker en zichtbaarder aanwezig zijn."

Oss, Uden e.o.