Volledig scherm
De huidige staat van de toekomstige manege aan de Broekstraat in Geffen. © Roy van den Busken/BD

Hard werken aan nieuwe manege Geffen

GEFFEN - Henny van den Biggelaar uit Hedel bouwt aan de Broekstraat in Geffen een manege die drie keer zo groot is als het oorspronkelijke pand. Tijdelijk geeft hij zich zeven dagen per week voor de totstandkoming van de 1950 vierkante meter grote stal. Dat alles doet hij voor zijn 19-jarige zoon Jari, die grote ambities heeft.

In maart kwam de bouwvergunning rond en kon de sloop van de bouwval beginnen. Sinds kort zit het dak op de toekomstige manege. Wel moet er nog een verdieping op, waar onder meer de kantine komt.

De familie Van den Biggelaar heeft op dit moment drie paarden. Een paard is laatst verkocht aan iemand uit Amerika. Met zijn meest getalenteerde paard Cialotti, 9 jaar oud, rijdt Jari in de ZZ-klasse. ,,Ik heb tot nu toe vijf winstpunten behaald, dat is redelijk goed. Een paar keer heb ik me geklasseerd. Niet in de top vijf, maar ik ben wel tevreden."

,,In afwachting van het resultaat word ik vaak aangesproken”, vertelt Henny. ,,Er is best wel wat interesse, maar we kijken eerst hoe het zich ontwikkelt voordat we meer ruiters toelaten.” Begin 2017 begint Jari met zijn eenmanszaak in Geffen.

Oss, Uden e.o.