Volledig scherm
Bij Maasbommel is de toegang van de Maas naar de Osse haven. © Ruud Rogier

Haven Oss: onbekend maakt onbemind

OSS - Heeft Oss een haven? De gemeente Oss zet graag haar logistieke troef van bereikbaarheid over weg, spoor en water in. Maar een haven die alleen door de industrie wordt gebruikt, blijft het geheim van een select gezelschap.

Het steekt de Osse bestuurders dat hun haven zo weinig bekend is. Waarom weten de meeste Brabanders wel van de Veghelse haven? Terwijl die haven veel minder omzet. Wethouder Frank den Brok zette deze vraag om in een opdracht voor een groepje jonge professionals uit allerlei geledingen: ‘Hoe zette we de Osse haven beter op de kaart?’

Lesprogramma
De werkgroep, met daarin ook een docente van ‘t Ravelijn, presenteerde de resultaten op 23 juni in de Osse raadzaal. Ze hadden een lesprogramma met excursie voor basisscholieren in elkaar gestoken. Een filmpje toonde het bezoek van de Ravensteinse kinderen aan onder meer Heesen Yachts en de containeroverslag van OOC. Het lesprogramma wordt aangeboden aan alle basisscholen in de gemeente Oss.

  1. Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Oss, Uden e.o.