Volledig scherm
© Thinkstock

Hennepverslaafde met kwekerij in Maren-Kessel krijgt taakstraf

DEN BOSCH - Een 30-jarige Cuijkenaar liet criminelen een kwekerij met zeker 90 wietplanten opbouwen in zijn toenmalige woning in Maren-Kessel. De politierechter legde hem maandag een werkstraf op van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken op.

Het leek de 30-jarige hennepverslaafde man een fantastische deal: kwekers zouden een wietplantage in zijn woning bouwen en hij mocht de helft van de oogst oproken. Hij hoefde er zelf niets voor te doen. ,,Alleen de planten een beetje water geven.” Het waren gevaarlijke mensen, met wie hij in zee ging. ,,Ik wil hun namen niet noemen. Ik weet wat ze doen met mensen die hun bek opentrekken.”

De kweek ging voorspoedig, in het najaar van 2015. ,,Er gingen een paar plantjes dood: maar uiteindelijk overleefden zeker 90 wietstekken”, aldus de verdachte. De planten waren al geoogst en meegenomen toen politiemensen op 29 december bij hem binnenvielen.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de man een werkstraf van 120 uur zou krijgen en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De man kon wel een stok achter de deur gebruiken volgens de officier van justitie: hij was tenslotte nog steeds verslaafd aan wiet.

Oss, Uden e.o.