Volledig scherm
Ruim 120 belangstellenden op infoavond. © B Vdlinden

Herpen buigt zich over nieuwe locatie van basisschool

HERPEN - Ruim 120 belangstellenden melden zich maandagavond tijdens de informatieavond in Herpen waar de nieuwe locatie voor basisschool 't Schrijverke ter sprake zou komen. Er waren twee opties: Grondige renovatie of nieuwbouw op Hollandse Kamp in Wilgendaal. In februari zouden burgemeester en wethouder de knoop moeten doorhakken.

Directeur Patricia Martinus hield vooraf een warm pleidooi voor onderwijs in een groene omgeving waarin kinderen leren door te doen, terug in de natuur en uitvoerend bezig zijn.

Het schoolteam stak niet onder stoelen of banken dat het voorkeur heeft voor nieuwbouw in een groene omgeving pal naast het sportpark van Herpinia. De leerlingen kunnen sporten op de velden de parkeerruimte kan overdag worden benut en de sportvereniging kan de nieuw te bouwen gymzaal bij de school gebruiken. De huidige locatie kan worden her-ontwikkeld.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Gert Jan van de Flier van Gemeente Oss presenteert de voorstellen © B Vdlinden

Aarzelend kwamen echter de bedenkingen over deze locatie: Fijnstof van A50, gasleidingen en een wetering. ,,We worden voor het eerst betrokken als omwonenden en in februari moet er al een beslissing genomen worden, dat voelt niet goed," aldus een inspreker. Een ander merkte op het niet helemaal te vertrouwen: ,,Volgens mij is het al lang beslist dat de school verhuist," klonk het. 

Verloedering

De grootste vrees bleek toch wel dat bij het verlaten van de huidige school, dit pand zou verloederen. Meerderen gaven het dringend advies om voor de eventuele verplaatsing al plannen voor herontwikkeling rond te hebben.
Wil Koopmans stelde voor beide sporen mee te nemen in het vervolgonderzoek. Het zou de gemoedsrust van een groot aantal aanwezigen ten goede komen, bleek uit de instemmende reacties op zijn voorstel.

Volledig scherm
Het team van 't Schrijverke volgt de discussies met belangstelling © B Vdlinden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement