Volledig scherm
Benno Kämink over woningbouw in Herpen. © B vdlinden

Herpen kan nog woningen bouwen

HERPEN - In het najaar van 2016 zijn er tussen de Dorpsraad Herpen en woningcorporatie Mooiland prestatieafspraken gemaakt over onderzoek naar de woningbehoefte in Herpen. Op de vergadering van de dorpsraad in 't Slotje werd deze week duidelijk dat dit onderzoek nog steeds niet was afgerond. 

Beleidsmedewerker Benno Kämink van de gemeente Oss kon de ongeveer 50 bezoekers desondanks een redelijk beeld schetsen over de huidige situatie. Ook makelaar Theo van Casteren mocht zijn licht laten schijnen over de woonbehoefte in zijn woonplaats. 

Op Wilgendaal fase 2 kan Reuvers Bouw en Ontwikkeling nog zo'n 15 koopwoningen, deels als drie-onder-een-kap bouwen. Bovendien liggen er nog drie percelen aan het Gepkespad waar, zo is de verwachting, aan het eind van het jaar gestart kan worden met de bouw van 3 woonhoeves in de huursector. Eén 'hoeve' met daarin 6 woningen waarvan 2 zogenaamde nul-tredenwoningen, wordt gebouwd door Reuvers en Maasland bouwt er twee. Die bestaan beiden uit twee panden met in totaal 10 wooneenheden. 

Intussen is fase 3 en 4 van Wilgendaal volgens Kämink al wel bouwrijp gemaakt zodat er, wanneer zich zelfbouwers melden, op een redelijke termijn op ingespeeld kan worden. Tot op heden heeft zich daar nog niemand voor gemeld. Vanuit het publiek werd er wel voor gepleit dat, wanneer de basisschool zou verhuizen naar Wilgendaal, er op de vrijgekomen locatie gebouwd gaat worden senioren en starters.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement