Volledig scherm
© kanvag/Thinkstock

Herpen wil budget voor echt dorpshart

HERPEN - Waarom stopt de gemeente Oss halverwege met het opknappen van het centrum van Herpen? De dorpsraad is verbaasd dat er geen budget voor het Alard van Herpenplein is gereserveerd in de begroting voor 2017.

Volgens wethouder Johan van de Schoot zijn de plannen voor het Alard van Herpenplein niet concreet genoeg om er nu al gelden voor opzij te zetten. Onzin, stelt Piet Derks van de dorpsraad Herpen. „De gemeente heeft ons al verschillende ontwerpen als concept laten zien. Wij waren dan ook stomverbaasd dat er volgend jaar niet meteen werk van gemaakt wordt om Herpen een mooi dorpshart te geven. Want dat is wat de Herpenaren willen.”

Gebrek aan budget
Dit jaar is de doorgaande Rogstraat al onder handen genomen door de gemeente. In de oorspronkelijke plannen zou ook het deel op het Alard van Herpenplein worden meegenomen, maar bij gebrek aan budget is de uitvoering in tweeën gehakt.

Dat het project nu minstens een jaar wordt uitgesteld, is voor veel Herpenaren moeilijk te verteren. De dorpsraad heeft om deze reden de partijen in de Osse gemeenteraad aangeschreven, in de hoop dat die donderdag alsnog geld opnemen in de begroting

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”