Volledig scherm
© kanvag/Thinkstock

Herpen wil budget voor echt dorpshart

HERPEN - Waarom stopt de gemeente Oss halverwege met het opknappen van het centrum van Herpen? De dorpsraad is verbaasd dat er geen budget voor het Alard van Herpenplein is gereserveerd in de begroting voor 2017.

Volgens wethouder Johan van de Schoot zijn de plannen voor het Alard van Herpenplein niet concreet genoeg om er nu al gelden voor opzij te zetten. Onzin, stelt Piet Derks van de dorpsraad Herpen. „De gemeente heeft ons al verschillende ontwerpen als concept laten zien. Wij waren dan ook stomverbaasd dat er volgend jaar niet meteen werk van gemaakt wordt om Herpen een mooi dorpshart te geven. Want dat is wat de Herpenaren willen.”

Gebrek aan budget
Dit jaar is de doorgaande Rogstraat al onder handen genomen door de gemeente. In de oorspronkelijke plannen zou ook het deel op het Alard van Herpenplein worden meegenomen, maar bij gebrek aan budget is de uitvoering in tweeën gehakt.

Dat het project nu minstens een jaar wordt uitgesteld, is voor veel Herpenaren moeilijk te verteren. De dorpsraad heeft om deze reden de partijen in de Osse gemeenteraad aangeschreven, in de hoop dat die donderdag alsnog geld opnemen in de begroting