Volledig scherm
De Dorpsraadvergadering in Herpen. © Parry Vermeulen

Herpenaren uiten zorgen over gevolgen vergrijzing tijdens Dorpsraadvergadering

HERPEN - Ongeveer 150 personen woonden dinsdagavond de Dorpsraadsvergadering in Herpen bij. De bijeenkomst draaide om de woonwensen en behoeften van Herpenaren. Veel aanwezigen waren bang dat de meeste jongeren uit het dorp zullen vertrekken door een tekort aan goedkope woonmogelijkheden.

De rode draad door de vergadering was hoe ervoor gezorgd kan worden dat zowel jongeren als ouderen zo lang mogelijk in Herpen kunnen blijven wonen. Erik Banken van de Doprsraad Herpen: ,,Omdat jongeren hier vaak geen betaalbare woning kunnen huren of kopen, trekken ze massaal weg. Met als resultaat vergrijzing van Herpen.”

Herman Krijger van woningcorporatie Mooiland gaf aan dat op dit moment een bouwstop wordt gehanteerd in Herpen. ,,En op dit moment verkopen wij hier een of twee van onze huurwoningen per jaar." Op die laatste uitspraak kwam een scherp commentaar uit de zaal omdat die aantallen in de praktijk vele malen hoger zouden liggen. Daardoor is de kans op het verdwijnen van veel gewilde sociale huurwoningen groot. Ook wethouder Gé Wagemakers gaf aan dat hij de bouwstop van Mooiland niet logisch vindt.

Oss, Uden e.o.