Volledig scherm
Fons de Vocht uit Demen. © Parry Vermeulen

Het baasje moet écht de baas zijn in Demen

DEMEN - Fons de Vocht uit Demen is een van slechts vijfentwintig gediplomeerde jachthondentrainers van Nederland. Al tien jaar lang traint hij verschillende rassen jachthonden, waarvan er een aantal de absolute top bereikt heeft.

Vijf jaar geleden is Fons zijn eigen ‘Jachthondenschool Maas en Waal’ begonnen. Hier kunnen baasjes met alle soorten jachthonden terecht voor een professionele training. De Vocht: ,,Ik geef ook puppytraining, maar wel alleen aan jachthonden en niet aan huishonden. Heel veel verschil zit er in het begin overigens niet tussen beide puppyopleidingen; het begint bij de basis en dat is luisteren. Het baasje moet echt altijd de baas zijn."

,,We beginnen te werken naar met een C-diploma, vervolgens een B en dan een A, maar voor je zover bent zijn we wel enkele jaren verder hoor. En als jouw hond dan tot de aller- allerbeste honden van Nederland behoort, mag je meedoen met de exclusieve Nimrod. Dat is een wedstrijd die één keer per jaar wordt gehouden en waar per rasgroep alleen de beste honden mee mogen doen. Je snapt wel dat ik beretrots ben dat een aantal van de honden die ik zelf getraind heb, uiteindelijk op de Nimrod beland zijn", aldus Fons de Vocht.