Volledig scherm
Een impressie van het 'UIThuis' zoals het er volgens de denktank van betrokken Ossenaren uit zou kunnen zien. © @Studio 412

Het blijft stil rond stadshart Oss

OSS - Een groep ondernemers onderhandelt over de aankoop van het oude V&D-pand in Oss. Lokale politici, wethouders en leden van de initiatiefgroep voor een UIThuis weten ervan, maar bespreken het slechts in de wandelgangen.

Ze zijn bang dat ze anders de onderhandelaars in de weg zitten en ontwikkelingen in het centrum tegenhouden. Dat wil niemand op zijn geweten hebben. Ook pandeigenaar VD Group en de Osse ondernemers die worden genoemd als onderhandelaars geven niets prijs. „In het belang van Oss ga ik daar niets over zeggen”, aldus vastgoedman Ton Kemkens.

UIThuis
Oss wil miljoenen investeren in het stadshart. Een initiatiefgroep met wortels in de lokale cultuursector, horeca, retail en in het onderwijs haakt daarop in met haar plan voor een UIThuis. Dat moet een multifunctionele trekpleister worden op De Wal. Een gebouw met ruimte voor cultuur, horeca, scholing, winkels en woningen. Deze cultuurgroep stelt een constructie voor waarin de gemeente en private ondernemers samen investeren.

Lees een uitgebreid artikel over het Osse stadshart in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving van dinsdag 15 november.

Oss, Uden e.o.