Volledig scherm
Hillgje en Eduard Pichel uit Oss zijn 65 jaar getrouwd. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Het geheim voor het briljanten huwelijk van echtpaar Pichel? 'Geven en nemen'

OSS - Eduard Pichel (88) en Hillgje Pichel-Tip (85) ontmoetten elkaar bij een verjaardagsfeest op Java. Na een half jaar werd de verkering serieus, vertelt Hillgje. ,,We zijn streng katholiek opgevoed en mochten elkaar alleen op zondag ontmoeten."

Terwijl Eduard bij de Nationale Handelsbank in Indonesië werkt, volgt zij de modevakschool. In 1952 stappen ze in het huwelijksbootje, afgelopen zondag precies 65 jaar geleden.

Tien jaar na de bruiloft emigreert het gezin, dat ondertussen drie kinderen telt, naar Nederland en komt in Oss te wonen. Daar wordt hun vierde kind geboren. Eduard gaat aan de slag bij de Nederlandse Kredietbank en Hillgje zorgt voor het gezin.

Inmiddels genieten ze van hun gezonde, oude dag. Ze gaan samen dansen en koken zelf. Met name rendang, bami en spekkoeken zijn favoriet bij de familie. Het gezin is uitgebreid met vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen en het echtpaar probeert nog regelmatig met hun camper te gaan kamperen.

En het geheim voor hun briljanten huwelijk? ,,Geven en nemen", aldus Eduard. ,,En niet jaloers op elkaar zijn en elkaar vertrouwen", vult Hillgje aan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”