Volledig scherm
Hillgje en Eduard Pichel uit Oss zijn 65 jaar getrouwd. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Het geheim voor het briljanten huwelijk van echtpaar Pichel? 'Geven en nemen'

OSS - Eduard Pichel (88) en Hillgje Pichel-Tip (85) ontmoetten elkaar bij een verjaardagsfeest op Java. Na een half jaar werd de verkering serieus, vertelt Hillgje. ,,We zijn streng katholiek opgevoed en mochten elkaar alleen op zondag ontmoeten."

Terwijl Eduard bij de Nationale Handelsbank in Indonesië werkt, volgt zij de modevakschool. In 1952 stappen ze in het huwelijksbootje, afgelopen zondag precies 65 jaar geleden.

Tien jaar na de bruiloft emigreert het gezin, dat ondertussen drie kinderen telt, naar Nederland en komt in Oss te wonen. Daar wordt hun vierde kind geboren. Eduard gaat aan de slag bij de Nederlandse Kredietbank en Hillgje zorgt voor het gezin.

Inmiddels genieten ze van hun gezonde, oude dag. Ze gaan samen dansen en koken zelf. Met name rendang, bami en spekkoeken zijn favoriet bij de familie. Het gezin is uitgebreid met vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen en het echtpaar probeert nog regelmatig met hun camper te gaan kamperen.

En het geheim voor hun briljanten huwelijk? ,,Geven en nemen", aldus Eduard. ,,En niet jaloers op elkaar zijn en elkaar vertrouwen", vult Hillgje aan.

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.