Volledig scherm
De ravage na de hoosbui vorig jaar. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Het Vierde Beeld trekt vanwege verwachte regen naar binnen

OSS - Het Vierde Beeld vindt woensdagavond niet op straat, maar in de Groene Engel plaats. De organisatie vertrouwt het weerbericht niet en trekt daarom naar binnen. Het programma blijft verder ongewijzigd. 

Bij Het Vierde Beeld, een initiatief van de SP, willen ze koste wat kost het scenario van vorig jaar voorkomen. Toen werd het culture evenement bij de Grote Kerk op het allerlaatste moment afgeblazen nadat noodweer en een windhoos het podium onbespeelbaar hadden gemaakt. De enorme tribune met vijfhonderd plaatsen was voor niets opgebouwd. Dat laat Het Vierde Beeld niet nog eens gebeuren. Daarom wordt dit jaar het zekere voor het onzekere genomen. 

Ierland

Deze editie, waarin Ierland centraal staat, wordt een 'herkansing' voor het publiek, de artiesten én de organisatie. ,,Voor iedereen was de noodgedwongen afgelasting vorig jaar een echte domper", liet organisator Wim van Dorst eerder al optekenen. ,,Gelukkig konden we vrij snel iedereen weer vastleggen. Hierdoor wordt de komende editie voor zowel de artiesten als de organisatie een heuse herkansing."

De rijke cultuur van Ierland wordt woensdagavond op diverse manieren gepresenteerd. Balletschool Dimphy laat de mensen kennismaken met de typische Ierse dans. De Osse band The C-Jays spelen nummers van bekende Ierse muzikanten als U2, Van Morrison en Rory Gallagher. Theo van Duren spreekt een column uit. Er is aandacht voor de successen van Ierland op het Songfestival en ook komen de sympathieke Ierse voetbalsupporters langs in het programma. 

Scrum

Als klap op de vuurpijl komt de groep Scrum naar Oss. Deze zes muzikanten spelen energieke en spontane Ierse folkmuziek. De groep kan terugkijken op een groot aantal geslaagde concerten tijdens allerlei festivals in binnen en buitenland. 

Het programma begint woensdag om 20.30 uur en is gratis te bezoeken.