Volledig scherm
Een eerdere wedstrijd van SV Ruwaard tegen Maaskantse Boys. © Marc Bolsius

Historische zege voor SV Ruwaard: Osse club wint na drie jaar weer een voetbalwedstrijd

OSS - Grote ontlading op en langs het hoofdveld van SV Ruwaard afgelopen zondag. Voor het eerst in bijna drie jaar tijd wist het eerste elftal van de Osse club weer eens een competitiewedstrijd te winnen. Het werd 3-2 tegen St. Hubert. 

De afgelopen twee seizoen wisten de Ossenaren geen enkele driepunter te pakken in de vijfde klasse. En ook in deze jaargang was dat nog niet gelukt.  Tot afgelopen zondag St. Hubert op bezoek kwam aan het Bergsche Hoevepad. Na een 3-1 voorsprong bij rust, eindigde het duel uiteindelijk in een verdiende 3-2 overwinning. Spelers vielen elkaar spontaan in de armen. Anderen lieten zich van ongeloof op het gras vallen. 

,,Het was één groot feest in de kantine. Het leek wel alsof we een periodetitel hadden gepakt", zegt trainer Ger Romeijnders. ,,Sommige supporters vielen ons om de nek en er werd volop gedanst. Vanwege een griepje heb ik het zelf niet te laat gemaakt, maar ik geloof dat er nog flink gefeest is."

Sterren van de hemel

De trainer verwacht niet dat het lek direct boven is. Met vijf punten bezet zijn elftal momenteel de twaalfde plaats (van de veertien) in de competitie. Hij hoopt dan ook dat zijn spelers met beide benen op de grond blijven staan. ,,We zullen heus niet ineens de sterren van de hemel gaan voetballen", verwacht Romeijnders. ,,Maar dit feestje pakken ze ons in elk geval niet meer af. Het is een ontiegelijke opsteker voor het team, voor mij en voor iedereen die de club is blijven volgen in al die jaren dat het slecht ging. Het voelt alsof we die mensen eindelijk een cadeautje hebben kunnen geven."

De vorige overwinning van SV Ruwaard? Die dateert van exact 34 maanden geleden. Destijds was SCMH uit Mariaheide de tegenstander.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement