Volledig scherm
Sacha van de Griend. © Ruud Rogier

Hockeyster Sacha van de Griend uit Oss hoeft niet gepusht te worden

OSS - In de elf jaar dat Sacha van de Griend uit Oss nu hockeyt speelde ze voor MHC Oss, Nijmegen, MOP en Wageningen. En komend seizoen wordt het nieuwe Oranje-Rood uit Eindhoven club vijf in dat rijtje. Over die wisselende contacten wordt langs de lijn wel eens negatief gepraat, weet haar vader. Maar voor elke overstap was een reden.

,,Vaak had het met school te maken”, zegt Sacha zelf. Maar ook met haar ambities. Want Van de Griend is iemand van het type ‘zeer gedreven’. Ze wil hogerop, hoe sneller hoe liever. Al op haar veertiende maakte ze, voor MOP, haar eerste speelminuten in de hoofdklasse. ,,Maar daarna ben ik naar Wageningen gegaan omdat ik toen in Arnhem het CIOS deed. Maar ook omdat Wageningen bekend staat om zijn goede jeugd.”

Bewijzen
Dit jaar hoopt ze dat er meer minuten in de hoofdklasse bij gaan komen. Via Mark Dekker, haar trainer in de jeugd van MOP, werd ze enthousiast gemaakt voor Oranje-Rood. ,,Het is een nieuwe fusieclub in Eindhoven met geweldige plannen. Alles is nieuw. Je zou hun complex moeten zien, dat is echt schitterend. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen willen ze bovenin de hoofdklasse mee gaan draaien.”

Van de Griend maakt op papier deel uit van de A1, maar ze mag één keer per week meetrainen met het eerste. ,,Tijdens die trainingen kan ik mezelf bewijzen. Hopelijk mag ik in de competitie ook al af en toe meespelen.”

Oss, Uden e.o.