Volledig scherm
Jeffrey Claes met zijn honden en ganzen. © Paul Driessen/BD

Hondenman Oss komt op voor daklozen met dieren (video)

OSS - Jeffrey Claes wil in Oss laten zien dat er wel degelijk een oplossing is voor daklozen met dierbare dieren. De 32-jarige man raakte zijn huis kwijt en belandde in de crisisopvang, waar hij zijn vier herders niet bij zich mocht hebben.

Dat vertikte Claes en hij besloot te gaan zwerven met zijn viervoeters. Het leverde hem de bijnaam hondenman op. Na veertien maanden zonder dak boven zijn hoofd woont de landloper sinds afgelopen weekend in een stacaravan van de gemeente. Met zijn honden en drie ganzen, waar hij zich sinds anderhalve maand over ontfermt.

De gemeente betaalde 7.000 euro voor de caravan die op gemeentegrond staat en betaalt Claes een 'zwerversuitkering' van 10 euro per werkdag. ,,Een bijzondere oplossing voor een bijzonder mens", vindt wethouder René Peters.

Jeffrey Claes wil in Oss laten zien dat er wel degelijk een oplossing is voor daklozen met dierbare dieren. De 32-jarige man raakte zijn huis kwijt en belandde in de crisisopvang, waar hij zijn vier herders niet bij zich mocht hebben.

Oss, Uden e.o.