Volledig scherm
Eaglesfan ERDAL ASCIPINAR © RONALD HISSINK

Hoofdconducteur hoopt dat treinpersoneel drama Oss kan verwerken: 'Als dat überhaupt kan'

OSS - ,,Geen verjaardagspartijtjes, geen geknuffel, geen instoppen en voorlezen en geen stoeipartijtjes meer. Niks meer. Alleen maar verdriet." Een openhartige brief van Erdal Ascipinar, hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen, maakt maandag veel indruk op sociale media. ,,Soms kan het leven ontzettend wrang en wreed zijn."

In de brief, die op een lokale omroep is geplaatst, schrijft Ascipinar dat 'heel Nederland in het hart is getroffen door een afgrijselijk ongeluk'. ,,Onvoorstelbaar. Hoe kon zoiets nou gebeuren?! In één keer is al het geluk van deze getroffen gezinnen aan flarden gescheurd."

Als hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen weet Ascipinar 'als geen ander' wat voor een impact zo'n ongeluk kan hebben op betrokkenen. Daarmee doelt de conducteur onder andere op de machinist en de reizigers in de betreffende trein. ,,Ik wens ze allemaal veel sterkte toe bij het verwerken van zoiets ergs. Als je zoiets ‘überhaupt’ kunt verwerken."

'Moet er niet aan denken'

Zelf kan Ascipinar 'geen ergere pijn of verdriet' voorstellen dan het overlijden van je eigen kind. ,,Moet er niet aan denken", schrijft hij. ,,Zoiets zou ik echt niet kunnen overleven. Mijn pappahart zou dan levenslang gebroken zijn."

Een dag na het ongeluk moest het zoontje van Ascipinar voetballen. Even de hoofden leegmaken. Het prachtigste moment in de wedstrijd kwam volgens hem in de vierde minuut en twaalfde seconde. ,,0412 is het kengetal van Oss en er werd daarom één minuut lang, als een soort van hart onder de riem, voor de ‘Osse tragedie’ geklapt."

'Rust zacht'

Deventer deelde het verdriet van Oss, aldus Ascipinar. ,,Relativeren was het toverwoord op dat moment. Ik hoop oprecht dat de kleine engeltjes daarboven er iets van mee hebben gekregen want voetbal was ff die minuut niet belangrijk. Rust zacht kleine Ossenaartjes. Met een traan en een brok in mijn keel, een laatste groet."

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”