Volledig scherm
Het voorwiel van de fiets van de 16-jarige jongen uit Schaijk, na het ongeluk van vrijdagochtend. © Marco van den Broek

Hooghuis Ravenstein geschokt door dood leerling (16) op allerlaatste schooldag

RAVENSTEIN – Het had zo’n mooie dag moeten worden op het Hooghuis in Ravenstein, vandaag voor het allerlaatst geopend. Maar de dood van een 16-jarige leerling dompelt docenten en leerlingen van de middelbare school in rouw.

De jongen uit Schaijk raakte vrijdagochtend zwaargewond bij een ongeluk met een auto op de Dorpenweg in Ravenstein. Later op de middag bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Nu is duidelijk dat het gaat om een leerling van het Hooghuis. ,,Iedereen is totaal overstuur en geschrokken”, zegt Fijke Hoogendijk van de stichting Carmelcollege. Dat is het overkoepelend bestuur waaronder het Hooghuis valt. ,,Onwijs tragisch dat een jong leven op deze manier aan zijn einde komt.”

De school in het vestingstadje zou na vandaag definitief gesloten worden. Om klasgenoten, vrienden en bekenden een plek te geven om samen te rouwen gaan de deuren echter snel weer open. De school bekijkt nog wat de beste manier is om bij de dood van de Schaijkenaar stil te staan. Daarover zegt het Hooghuis snel duidelijkheid te geven.  

Oss, Uden e.o.