Volledig scherm
De plaats van het ongeval. © Marco van den Broek

Hooghuis staat zaterdagavond stil bij dood leerling (16)

RAVENSTEIN - Het Hooghuis in Ravenstein houdt zaterdagavond een bijeenkomst waarin wordt stilgestaan bij het overlijden van Rik Klerkx. De 16-jarige leerling uit Schaijk kwam vrijdagmiddag om het leven na een verkeersongeval. 

Het schoolbestuur heeft alle leerlingen vrijdagavond per mail op de hoogte gebracht van het tragische nieuws. Docenten en klasgenoten van het slachtoffer worden uitgenodigd zaterdag tijdens een besloten bijeenkomst samen hun verdriet te delen. De school, die vrijdag eigenlijk voor de allerlaatste keer geopend was, gaat er speciaal nog één keer voor open.

Op de school is geschokt gereageerd op het nieuws. ,,Iedereen is totaal overstuur en geschrokken”, zegt Fijke Hoogendijk van de stichting Carmelcollege. Dat is het overkoepelend bestuur waaronder het Hooghuis valt. ,,Onwijs tragisch dat een jong leven op deze manier aan zijn einde komt.” 

ZIE OOK: Hooghuis Ravenstein geschokt door dood leerling (16) op allerlaatste schooldag

In een korte eerste reactie schrijft het Hooghuis op de eigen website dat Rik een paar weken geleden nog zijn diploma haalde.

Ongeluk

De scholier stak vrijdagochtend op de fiets de Dorpenweg in Ravenstein over toen hij werd geschept door een auto. Hij werd daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, waar hij in de middag aan zijn verwondingen overleed. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht. 

De bestuurder van de auto die bij het ongeluk was betrokken, is een medewerker van het Hooghuis in Ravenstein. Dat staat eveneens in de brief die de school naar de ouders heeft gestuurd. 

Het dodelijke ongeluk werpt een gitzwarte schaduw over de laatste schooldag voor de zomervakantie in Ravenstein en Schaijk. En dat terwijl de schooldag in het vestingstadje nog zo vrolijk begon. Leraren deden er symbolisch voor het laatst de poort op slot omdat de school na de zomer verdwijnt. 

Oss, Uden e.o.