Volledig scherm
PREMIUM
De Wandgreppel in de Horzak-Noord. © BD

Horzak is dit jaar hofleverancier van nominaties voor het mooiste gebouw van Oss

MOOISTE GEBOUW VAN OSSOSS - De Horzak-noord is dit jaar hofleverancier voor de verkiezing van het mooiste gebouw van Oss. Vakjury en publiek kiezen elk hun favoriet. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 14 september:  bd.nl/mooistegebouwoss

Spieker, Drenkkuil, Zwervend Erf: de namen van de woonerven in de Horzak-Noord zijn stuk voor stuk verwijzingen naar het boerenverleden van deze uitbreidingswijk aan de noordkant van Oss. De individuele wooncomplexen worden aan elkaar geregen door de Laan der IJzertijd en Laan der Bronstijd, waarmee meteen ook verklaard is welke tijdsperioden de inspiratie vormden voor het beeldkwaliteitsplan van deze wijk. Niet de recente agrarische geschiedenis van dit gebied wordt met de straatnamen en de architectuur herdacht, maar de archeologische sporen die hier opdoken voorafgaand aan het bouwrijp maken. 

 1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
  video

  Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

  OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.
 2. Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoopsdaad: een reconstructie

  Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoops­daad: een reconstruc­tie

  BEMMEL/OSS - Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.

Oss, Uden e.o.