Volledig scherm
PREMIUM
De Wandgreppel in de Horzak-Noord. © BD

Horzak is dit jaar hofleverancier van nominaties voor het mooiste gebouw van Oss

MOOISTE GEBOUW VAN OSSOSS - De Horzak-noord is dit jaar hofleverancier voor de verkiezing van het mooiste gebouw van Oss. Vakjury en publiek kiezen elk hun favoriet. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 14 september:  bd.nl/mooistegebouwoss

Spieker, Drenkkuil, Zwervend Erf: de namen van de woonerven in de Horzak-Noord zijn stuk voor stuk verwijzingen naar het boerenverleden van deze uitbreidingswijk aan de noordkant van Oss. De individuele wooncomplexen worden aan elkaar geregen door de Laan der IJzertijd en Laan der Bronstijd, waarmee meteen ook verklaard is welke tijdsperioden de inspiratie vormden voor het beeldkwaliteitsplan van deze wijk. Niet de recente agrarische geschiedenis van dit gebied wordt met de straatnamen en de architectuur herdacht, maar de archeologische sporen die hier opdoken voorafgaand aan het bouwrijp maken. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”