Volledig scherm
Hotel Berghem. © Google Street View

Hotel Berghem sluit deuren voor particuliere gast

BERGHEM - Wie nog eens een nachtje in Hotel Berghem wil logeren moet snel zijn. Het hotel wordt na de zomer door eigenaar Bob Vink voor vijf jaar verhuurd aan een organisatie die er alleen eigen gasten in onderbrengt. 

Welke organisatie het hotel de komende vijf jaar gaat exploiteren, wil Vink nog niet zeggen. ,,Over een week of twee beleggen we een informatieavond voor omwonenden en geven we volledige opening van zaken." Vink weerspreekt dat de nieuwe uitbaters arbeidsmigranten gaan onderbrengen in de 41 kamers van het hotel. ,,Het klopt dat er straks mensen kortstondig verblijven die in de buurt werken. Zij zitten straks op tien fietsminuten van hun werk. Maar de gasten die er op dit moment verblijven zijn ook bijna allemaal buitenlanders die in deze omgeving werkzaam zijn. In die zin verandert er niks."

Hotel Berghem ging vijf jaar geleden van start aan de Burgemeester van Erpstraat. Daarvoor zat café Molenhoek op deze plek. Voordat Vink er nieuw leven in blies lag het terrein een jaar of tien te verloederen. Volgens Vink is het hotel vanaf de start in 2013 winstgevend geweest. ,,We zijn ook niet actief op zoek gegaan naar een andere huurder. Zij hebben ons benaderd. Het gaat om een gerenommeerde organisatie met een goede naam. Uiteindelijk verandert er niets wezenlijks aan de functie van het hotel en voor ons is het een zorg minder."