Volledig scherm

Hotelier Oss reageert: 'Schaf de toeristenbelasting wél af'

OSS - Bob Vink is voor afschaffing van de toeristenbelasting in Oss. De eigenaar van Hotel de Naaldhof staat achter het idee van het gemeentebestuur om de tax te vervangen door een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) voor huizenbezitters en andere vastgoedeigenaren. „Dat lijkt mij eerlijker. Nu moeten wij deze belasting doorberekenen, terwijl meer mensen in Oss profiteren van toerisme.”

Vink gaat daarmee lijnrecht in tegen de oproep van Koninklijke Horeca Nederland-afdelingen Oss en Lith. Die vragen de politiek juist om de toeristenbelasting te laten bestaan en af te zien van de ozb-verhoging die ook hoteleigenaren in hun portemonnee raakt. Vink vermoedt dat dat laatste meevalt, zeker als die verhoging wordt verdeeld over alle vastgoedbezitters in Oss. En het is goed voor de concurrentiepositie ten opzichte van gemeenten die geen toeristentax kennen, meent Vink.

Het gemeentebestuur van Oss stelt deze en andere lokale belastingen zoals de heffing op honden ter discussie. De politiek debatteert daar in september over.

Oss, Uden e.o.