Volledig scherm
Eva Bakker uit Huisseling doet een gooi naar de titel Woman Universe. © Alicia van der Leest

Huisselingse Eva (20) wil Woman Universe worden

HUISSELING - De mooiste zijn en breken met clichés. Dat wil de 20-jarige Eva Bakker uit Huisseling doen met haar gooi naar de titel Woman Universe Nederland. Ze combineert een baan in de ict met een passie voor fitness.

Zoals bij alle missverkiezingen draait het bij Woman Universe vooral om de looks. Maar in deze competitie worden deelnemers ook beoordeeld op sportiviteit. Ruim zevenhonderd vrouwen uit het hele land meldden zich aan, dertig zijn er nu nog over. Eind mei wordt bekend of ze Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de grote finale: een fashion week in de Dominicaanse Republiek.

Bakker, die ook Portugees en Indonesisch bloed heeft, staat gemiddeld tien uur per week in de sportschool van Basic Fit in Oss, waar ze tevens gastvrouw is. Ze weet precies hoeveel calorieën ze binnen wil krijgen en past haar dieet daarop aan. Eten wat de pot schaft kan dan nog prima. En als er een feestje voor de deur staat, last ze een ‘cheatday’ in. Dan mag een pizza, een frietje of een drankje best.

Oss, Uden e.o.